måndag 28 maj 2012

Glädje

Det är lätt att glömma glädjen när livet snurrar på och man är fullt upptagen av göromål av olika slag. Vi fyller livet av "nödvändiga" saker att göra, på jobbet är det så mycket man ska hinna, för vi vill ju vara duktiga och dessutom tjäna mycket pengar som vi kan använda när vi inte jobbar ...och jobbet ska skötas noggrant och seriöst. Självklart ska vi det, men tar vi oss tid att skratta ihop?

Livet har blivit allvarligt, på nåt sätt. Skrattar, det gör man åt folk som gör bort sig, eller kanske barn och hundar i filmer som skickas in till tv. Vi anses inte ens vara humoristiska nog för att själva förstå om det är något kul i ett tv-program, utan det finns pålagda skratt eller så finns det studiofolk som håller upp skyltar när publiken ska skratta. Ett gott skratt förlänger livet heter det, men härligast är väl det spontana skrattet?

Det finns mycket annan glädje än just humor och skratt. Glädjen över att leva, vara frisk, ha underbara barn, släkt och vänner ... glädjen över att leva i ett rikt land, ha ett jobb. Just i kväll vill jag slå ett slag för glädjen - glädje i det lilla, i allt gott som finns. Låt oss se lite lätt på livet, ta saker mer med en klackspark. Vi måste väl inte alltid vara så allvarliga, seriösa och målmedvetna? Nä, fram för mer skratt och lättsamhet, ungefär som när jag var med mina barn (och svärbarn) på Mors dag. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar