lördag 12 mars 2011

Jakten på lyckan

Hanna Hellquist har i en serie program varit på jakt efter lyckan. Att det finns många sätt att söka efter den är uppenbart, och det har varit intressant att följa Hanna i alla hennes möten med olika människor som på något sätt säger sig ha en väg till lyckan.
    Men samtidigt är det på ett sätt lite skrämmande att det finns så många olika sorters "terapier" som folk ägnar sig åt för att vara/bli lyckliga, och kanske t o m betalar för. Skratterapin, t ex ...jo, det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet, men att gå till en särskild grupp för att skratta verkar lite överdrivet tycker jag.
   I sista programmet var det någon som skrivit till Hanna och undrat varför hon gör det så komplicerat. "Något att göra, någon att älska och något att se fram emot" sade den personen var den enkla vägen till lycka ... och det låter mycket klokt och mycket bra. Men inte är det en enkel väg! Många saknar tyvärr en eller flera av de sakerna ... och inte är det enkelt att t ex finna kärlek, eller ett jobb för den som är arbetslös. Sant är dock, att de sakerna räcker för lycka. Mer behöver vi inte, det håller jag med om.
   Tur är det, att det också finns många andra sätt att vara lycklig på. Jag tror, att viktigast av allt är att försöka lyssna på sitt inre. Där finns nog fröet till lycka för just mig, och just dig ... gäller bara att hitta det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar